Çfarë është normale?   Gjakrrjedhja pas lindjes, e cila njihet me emrin lohje, është normale pas lindjes vaginale dhe pas asaj me Caesarean, megjithatë është e rëndësishme të njohim çfarë është normale dhe çfarë jo. Pse kemi gjakrrjedhje pas lindjes? Arsyet se pse gjakrrjedhja pas lindjes ndodh janë shërimi...

Konsumi i alkoolit gjatë shtatzënisë është vërtetuar të jetë i dëmshëm nga mjaft studime. Asnjë lloj alkooli (përfshrë këtu birrën, verën) nuk është produkt i sigurt për t’u konsumuar gjatë shtatzënisë në asnjë sasi, sado e vogël qoftë ajo. Kur një grua shtatzënë konsumon alkool, ai...

Një shtatzëni kriptike, e quajtur edhe një shtatzëni e fshehtë, është një shtatzëni që metodat konvencionale të testimit mjekësor mund të dështojnë për ta zbuluar. Shtatzënitë kriptike nuk janë të zakonshme, por nuk janë as të padëgjuara. Mund të jetë tepër e frikshme dhe konfuze të...

Me kujdesin e duhur, masat paraprake, informimin e duhur dhe vaksinimin adekuat, shumica e femrave mund të udhëtojnë të sigurta gjatë shtatzanisë. Kudo që të shkoni, bëni kërkime dhe informohuni rreth qendrave mjekësore që ndodhen në vendin ku ju po udhëtoni në rast se do të...

 Çfarë zgjedhjesh më ofrohen Keni dy zgjedhje në dispozicion: Lindje natyrale (vaginale) pas një lindjeje me prerje cezariane (VBAC). Prerje cezariane të planifikuar.   Pyesni veten nëse jeni një kandidat i mirë për VBAC? Nëse përfitimet e VBAC tejkalojnë rreziqet? Përgjigja mund të varet nga ju. Këtu keni...