Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KALKULATOR I SHTATZËNISË

Përllogaritja e moshës së shtatzënisë është një nga variablat kryesor, ku ne si mjek obstetër-gjinekolog përllogarisim zhvillimin, egzaminimet që duhet të kryhen në varësi të protokolleve të caktuara dhe ditën e përafërt të lindjes.
Kalkulatori automatik i mëposhtëm ju vjen në ndihmë për të përllogaritur dhe ju moshën e shtatzënisë tuaj nëpërmjet disa të dhënave.

Përllogaritja parësore ku ne bazohemi për të kryer llogarinë e moshës së shtatzënisë është “DMF – Dita e parë e menstruacioneve të fundit”.
Për këtë, ju duhet të mbani mend saktë DMF, e në këtë mënyrë llogaritja do të jetë e saktë. (Sigurisht vlerësimi I kalkulatorit kryhet për ciklet 28-ditor, e kështu diferencat +- janë të pranueshme).

Kalkulimi nëpërmjet DMF do të na japë të dhënat e mëposhtme:

1) Moshën aktuale të shtatzënisë
2) Datën e përafërt të koncepsionit
3) Datën më të mirë për kryerjen e Bi-Test
4) Datën më të mirë për kryerjen e ekografisë morfologjike
5) Datën e parashikuar të lindjes.

V.O – idea e këtij kalkulatori është t’ju japë një ndihmë për të krijuar idenë sesi funksionon por jo për të shmangur, dyshuar apo diskutuar përllogaritjen e mjekut tuaj.

KALKULATOR I SHTATZëNISë

heading_decoration
clock_icon

Fusni datën e parë të menstruacioneve tuaja të fundit (DMF):

REZULTATET

...

Data e mundshme e konceptimit :

 

Mosha e shtatzënisë sot :

 

Datat më të mira per Bi-Test :

 

(12 javë 3 ditë to 13 javë 3 ditë)

Data më e mirë për eko morfologjike :

 

(19 javë )

Matja e RZF :

 

(11 to 12 javë )

Data më e mirë për vlerësimin e qafës së mitrës në paciente me faktor risku :

 

Eko rutinë :

 

(18 to 20 javë )

Data e pritshme e lindjes :