Çfarë është normale?   Gjakrrjedhja pas lindjes, e cila njihet me emrin lohje, është normale pas lindjes vaginale dhe pas asaj me Caesarean, megjithatë është e rëndësishme të njohim çfarë është normale dhe çfarë jo. Pse kemi gjakrrjedhje pas lindjes? Arsyet se pse gjakrrjedhja pas lindjes ndodh janë shërimi...

    Perkufizim dhe incidenca Fibromat uterine ( të mitrës) janë tumoret beninje më të zakonshme me origjinë nga miometri uterinë. Mund të gjendet dhe me terma të tjerë si fibromioma, leiomioma. Rreth 40-80 % e femrave gjatë jetës së tyre do të zhvillojnë fibroma. Fibroma...

Përpos ndryshimeve të humorit, dhimbjeve dhe përtacisë, e fundit gjë qe një vajzë me sindromin pre menstrual kërkon ëshë të shohë veten në pasqyrë per te zbuluar se I ka dalë një akne. Oh, jo! Përsëri! Aknet menstruale, një sërë aknesh të cilat dalin në periudhën...

Kontracepsioni urgjent mund të parandalojë shtatzëninë pas marrëdhënieve seksuale të pambrojtura ose nëse mënyra kontraceptive e përdorur ka dështuar - për shembull, një prezervativ është çarë ose keni harruar të merrni pilulën e rradhës së kontraceptivit.   Ekzistojnë 2 lloje të kontracepsionit urgjent: Pajisja intrauterine (IUD ose...

Zonat erogjene janë zona të trupit të njeriut që kanë sensitivitet të rritur, stimulimi i të cilave mund të gjenerojë një përgjigje seksuale, si relaksimi, fantazitë seksuale, eksitim apo orgazëm. Zonat erogjene janë të shpërndara në gjithë trupin e njeriut, por sensitiviteti i secilës varion dhe...