Retinoidet përfshijnë substancat aktive të acitretin, adapalene, alitretinoin, bexarotene, isotretinoin, tazarotene dhe tretinoin. Mënyra e administrimit të tyre mund të jetë orale apo topikale (përdorim kutan). Qëllimi I tyre është trajtimi I disa gjëndjeve të cilat prekin lëkurën duke përfshirë aknet e formës së rëndë...